De korfbalvelden van Devinco op sportpark Rielerenk stonden afgelopen woensdag 4 oktober 2017 vol met basisscholieren. Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi stond namelijk op het programma en maar liefst 50 teams verschenen aan de start. Het korfbaltoernooi wordt inmiddels al enkele decennia gehouden. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs maken hier kennis met de sport. Voor de groepen 3 en 4 is er een training en een mini-toernooi.


Woensdag was het zover in Deventer met 50 teams in het toernooi en 60 kinderen bij de training en het mini-toernooi. Deze grote opkomst was onder andere te danken aan de samenwerking van korfbalvereniging Devinco met de werving die combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf Deventer doen onder de kinderen op het basisonderwijs.
Ook dit jaar kreeg het toernooi bezoek van een Deventer Radio en Televisie camera en een verslaggever. Jolanda Wilkens werd namens de schoolkorfbalcommissie geïnterviewd.


Finales

In de categorie 5/6 ging de finale tussen twee teams van L'Ambiente. Deze spannende finale werd gewonnen door L'Ambiente 2. De Fair Play Prijs werd in deze leeftijdscategorie gewonnen door de Kolmenscate.
De andere finale werd gespeeld in categorie 7/8 en ging tussen De Wizard 1 en de Wizard 2. Ook deze finale was erg spannend en uiteindelijk ging De Wizard 1 met de eerste prijs er vandoor. In deze categorie was De Rank 2 het sportiefste team en won de Fair Play Prijs.
L’Ambiente 2 en De Wizard 1 mogen hun school vertegenwoordigen tijdens het Provinciaal Korfbaltoernooi in juni 2018.


Training en mini-toernooi

Tijdens de training en het mini-toernooi hebben kinderen uit de groepen 3 en 4 kennis gemaakt met de korfbalsport. Deze training werden, naast onze eigen actieve jeugdleden, begeleid door Aventus-studenten die via het Sportleerbedrijf stage lopen bij sportverenigingen en het Sportbedrijf Deventer. De hulp was natuurlijk zeer welkom, maar ook nog erg geslaagd. De kinderen vonden het geweldig dat deze jonge mensen met ze aan de slag gingen.
Op deze website zijn meer informatie en foto’s van het schoolkorfbaltoernooi te vinden. Volgend jaar gaat Devinco er weer vol voor om in september/oktober 2018 een leuk en geslaagd schoolkorfbaltoernooi te houden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter