Maandag 19 maart hebben de voorzitters van KV Devinco, SV Helios, DHV en FC RDC namens 13 sportverenigingen uit de gemeente Deventer een notitie aangeboden aan de lijsttrekkers van de politieke partijen in Deventer. Dat deden ze vlak voor het debat voor de gemeenteraadsverkiezing in de Deventer schouwburg,  Voorzitter Matthijs Rademaker was er namens Devinco.

De verenigingen tonen eigen initiatief en nemen hun verantwoordelijkheid, maar ze hebben ook sterk de behoefte aan duidelijker beleid, richting, keuze en ondersteuning van de gemeente Deventer en organisaties die de gemeente Deventer inzet.
Gezamenlijk vertegenwoordigen de verenigingen ruim 10.000 sporters in de gemeente Deventer. Samen willen zij zich sterk maken voor een aantrekkelijk sportklimaat in de gemeente Deventer. Maar dat kan niet zonder een duidelijke regie en goede ondersteuning. De sportverenigingen vinden dat dit beter kan in Deventer. Om hun verantwoordelijkheid te nemen benoemen de sportverenigingen in hun notitie een drietal prioriteiten:

  • Integraal en toekomstbestendig accommodatiebeleid
  • Regie- en co√∂rdinatie: een duidelijk aanspreekpunt bij de gemeente
  • De vereniging als backbone van sport en bewegen in Deventer

De sportverenigingen gaan hierover graag in gesprek met de gemeente en de politiek.

Klik hier voor de volledige tekst.

 

Deventer sport Gemeenteraadsverkiezingen mrt2018

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter