Basisschool l’Ambiente is de grote winnaar van het Deventer schoolkorfbaltoernooi 2018. Bij de groepen 5/6 versloeg l'Ambiente de Hovenschool. In de finale van groep 7/8 won l'Ambiente van Rivierenwijk. De sportiefste teams waren van De Wizard (groep 5/6) en De Rank (groep 7/8): zij wonnen de Fair Play prijzen.

 

45 teams

De korfbalvelden van Devinco aan de Rielerweg stonden afgelopen woensdag 3 oktober 2018 vol met basisscholieren. Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi stond namelijk op het programma en maar liefst 45 teams verschenen aan de start.

Het korfbaltoernooi wordt inmiddels al enkele decennia gehouden. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs maken hier kennis met de sport. Voor de groepen 3 en 4 is er een training en een mini-toernooi.

Woensdag was het zover in Deventer met 45 teams in het toernooi en 30 kinderen bij de training en het mini-toernooi. Deze grote opkomst was onder andere te danken aan de samenwerking van korfbalvereniging Devinco met de werving die combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf Deventer doen onder de kinderen op het basisonderwijs.

 

Finales

In de categorie 5/6 ging de finale tussen twee teams van de Hovenschool en de l’Ambiente. Deze spannende finale werd gewonnen door de l’Ambiente . De Fair Play Prijs werd in deze leeftijdscategorie gewonnen door de Wizard.

De andere finale werd gespeeld in categorie 7/8 en ging tussen Rivierenwijk en de l’Ambiente . Ook deze finale was erg spannend en uiteindelijk ging ook hier de l’Ambiente met de eerste prijs er vandoor. In deze categorie was het sportiefste team De Rank en won de Fair Play Prijs.

Beide teams van de l’Ambiente mogen hun school vertegenwoordigen tijdens het Provinciaals Korfbaltoernooi in juni 2019.

 

Schoolkorfbal 3okt2018

 

Training en mini-toernooi

Tijdens de training en het mini-toernooi hebben kinderen uit de groepen 3 en 4 kennis gemaakt met de korfbalsport. Deze training werden, naast onze eigen actieve jeugdleden, begeleid door Aventus-studenten die via het Sportleerbedrijf stage lopen bij sportverenigingen en het Sportbedrijf Deventer. De hulp was natuurlijk zeer welkom, maar ook nog erg geslaagd. De kinderen vonden het geweldig dat deze jonge mensen met ze aan de slag gingen.

 

Volgend jaar gaat Devinco er weer vol voor om in september/oktober 2019 een leuk en geslaagd schoolkorfbaltoernooi te houden.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter