Naar 2019 met Devinco…

In de afgelopen weken ben ik – een beetje onwennig nog - veel in De Scheg geweest. Ik ging erheen om daar onze jeugd- en seniorenteams aan de slag te zien...

Ik zag de G1 en G2 in de weer in wedstrijden tegen hun welbekende tegenstanders van KV Apeldoorn. Eerder die dag was Sannah in alle vroegte in zaal 5 in de weer met de Kangoeroes

Respect voor ons kader

Het deed me goed dat enkele ouders in het publiek, na wat opmerkingen over een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter, direct zeiden: “maar hij stáát er wel weer gewoon op deze koude zaterdagochtend!" En zo is het!! Scheidsrechters, coaches & trainers – in hun prachtige nieuwe, lichtblauwe Devinco outfit! – met op de achtergrond het wedstrijdsecretariaat en de technische commissie: zij maken het korfballen voor ons mogelijk. 

Vrijwilligerswerk is werk, alle werk is samenwerken…. en naast plezier en de vele resultaten horen daar ook misverstanden en fouten bij. Korfbal is sport, sport is emotie…. en als er dingen anders gaan dan je gehoopt had, liggen vanuit onze betrokkenheid bij de korfbal en bij de vereniging, ergernis, teleurstelling of boosheid soms op de loer.

Ga daar dan gewoon het gesprek over aan – en dan met degene die er iets aan kan doen. Ga vooral uit van de goede bedoeling van de ander. Samen komen we er wel uit.

Het kunstgras is groen

We zullen vast gauw de weg vinden in De Scheg. Ondertussen is op Het Middenvak een nieuw kunstgrasveld aangelegd en is ook de belijning van het tweede veld aangepast. De hekken, het terras, een ruimere toegang naar veld twee: een aantal randzaken, letterlijk en figuurlijk, zijn verbeterd. In april gaan we merken hoe het in de praktijk bevalt. Ik zie er naar uit: de eerste wedstrijden zullen er worden gespeeld door onze G teams. Op 6 april is het G toernooi #2. Ik hoop dat jullie je daarvoor in willen zetten – net als voor het DEF toernooi op 13 april. Ook met deze evenementen laten we ons als vereniging zien – en bezorgen we velen een leuke dag.

Een volgend project is de kleedaccommodatie. Die is ernstig aan renovatie – en misschien wel aan vervanging – toe. Ik beloof niet dat we ook deze klus binnen anderhalf jaar geklaard hebben. Sterker nog: ik beloof jullie dat dat langer zal duren. We gaan er tegenaan als bestuur – maar we hebben dit niet in eigen hand.

Een stagiair bij Devinco

Joas Rouw is vanuit zijn opleiding Sportmanagement aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen aan de slag als stagiair bij Devinco voor de duur van een half jaar. Ik laat het graag aan Joas zelf om te vertellen over zijn werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel zal zijn het ondersteunen van onze jeugdtrainers. Ik wens Joas veel plezier en succes met zijn belangrijke project.  

Ook in vroegere jaren zijn er stages gelopen bij de vereniging. We willen dat Devinco een plek is waar je je kunt ontwikkelen: in en om het veld. Binnen de lijnen zien we dat teams op alle niveaus zich verbeteren. Dat begint bij de jongste jeugd en eindigt bij het eerste: wie had een paar jaar geleden gedacht dat we tegen KVZ1 zouden spelen – én winnen, zij het met kunst- en vliegwerk? Een mooi moment, maar vooral een punt om verder uit te bouwen. Er volgt immers altijd een volgende wedstrijd, verderop in het seizoen bijvoorbeeld de re-match tegen KVZ, die dan vast nóg meer ready to rumble zijn…

De krant

Met de nipte overwinning in de Hanzehal wisten we De Stentor weer te halen. Ook op de website van het Sportbedrijf Deventer zijn we goed te vinden. Eén van de projecten waar we aan meedoen is “Sportstars”: een aanbod aan kinderen in de basisscholen om na school in De Scheg korfbaltrainingen te volgen. Ruim 30 kinderen hebben zich al aangemeld om kennis te maken met korfbal! Help je mee? Het begint op donderdagmiddag 7 februari. Geef je op bij Joas!

….en zo gaat alles verder, het nieuwe jaar in. Maar eerst een bont en kleurrijk feest, dat de AC, altijd heel druk in december, voor ons organiseert. Dank daarvoor dus…

…en aan jullie allen. Namens het bestuur wens ik iedereen een gezond en sportief 2019.

Matthijs Rademaker

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter