Na een teleurstellende zaterdag avond met korfbal volgde een heerlijke relaxte korfbalzondag. Remco Faber had geregeld dat er een buslading Devincoleden naar Gorredijk ging voor een beladen korfballeague wedstrijd tussen LDODK en Blauw Wit uit Amsterdam.

Als extraatje werden we ontvangen door de voorzitter en TC-lid TOP-korfbal. We kregen een inspirerende presentatie over de club en uitleg hoe de club het voor elkaar gekregen had om topsport te bedrijven in een relatief kleine maar enthousiaste vereniging. De manier hoe zij al 7 jaar in de top meedraaien verdient respect. Voor Devinco is dit nog een brug of 3 te ver maar delen van wat zij neergezet hebben kan ook zeer interessant voor onze club zijn.

Na de woorden van de 2 bestuursleden werden we naar ons gereserveerde deel van de tribune geleid en konden we naar de “opwarmer” LDODK 2 - Blauw Wit 2 kijken. Of een biertje in de kantine nemen, natuurlijk.

De hoofdwedstrijd was een mooi spektakel. Blauw Wit was een beetje de Angstgegner van LDODK maar met de juiste beleving, passie en wil om te winnen kan er veel bereikt worden. Ook hier een wijze les voor Devinco....
De thuisploeg won verdiend met duidelijke cijfers, voor LDODK belangrijke punten om nog mee te doen in de competitie.

Na de wedstrijd draaide een lokale DJ gezellige muziek. Met wat drinken in de hand en napraten over de wedstrijd én de nieuwe ideeën voor onze eigen club was het gezellig en druk in de kantine. De jeugd van Devinco nam de zaal over en schoten vele ballen in de korf.

Om half 7 vertrok de bus weer en om 8 uur werden we keurig afgeleverd bij Het Middenvak. Een leuke zondag en een tas vol goede ideeën. Top geregeld Remco (en Jorrik)!

Hans Albers

 

Kijk ook op de website van LDODK voor een verslag,.videosamenvatting en foto's.

 

Devinco naar LDODK 2

Devinco naar LDODK 4

Devinco naar LDODK 6

Devinco naar LDODK 5

 

Devinco naar LDODK 7

Devinco naar LDODK 9

Devinco naar LDODK 12

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter