Met een schot op de korf opende sportwethouder Rob de Geest zaterdag 13 april 2019 het vernieuwde kunstgrasveld van Devinco. ’s Ochtends hadden 400 jonge korfballers het veld al uitgeprobeerd op het DEFinco-toernooi.

Jaarlijks organiseert Devinco dit toernooi voor D-, E- en F-teams bij de start van de voorjaarscompetitie op het veld.

 

Devinco blij met nieuwe veld

Voorzitter Matthijs Rademakers zei in zijn speech dat Devinco erg blij is met het vernieuwde kunstgras veld. De toplaag van het oude hoofdveld is vervangen en heeft nu de nieuwe, kleinere afmetingen van 80x40 meter, net als bij zaalkorfbal. Het veldkorfbal wordt attractiever met sneller spel en meer schotpogingen. Ook de belijning op het tweede kunstgrasveld van Devinco is aangepast.

Devinco kan met het nieuwe veld weer jaren vooruit. Matthijs bedankte de gemeente voor de goede samenwerking bij de voorbereiding en aanleg van het nieuwe veld.

 

Wethouder: Devinco is enthousiaste club

Wethouder Rob de Geest zei eerlijk dat hij niet elke week op een korfbalveld komt. Hij had de mooie 22-4 overwinning van Devinco 2 in een oefenwedstrijd tegen Zwaluwe 2 uit Zevenaar bekeken. Het viel hem op hoe enthousiast Matthijs over de vereniging was in het kennismakingsgesprek. Dat enthousiasme zag hij terug nu hij hier was bij Devinco.

Rob de Geest zag ook de inzet van veel vrijwilligers, die onmisbaar is bij een vereniging. Devinco is mooi op tijd met het kleinere veld, dat vanaf 2026 verplicht is. Hij wenste Devinco 1 en vooral ook tegenstander Zwaluwen 1 succes in de oefenwedstrijd. Daarna kreeg hij een bal van Matthijs om met een schot het nieuwe veld te openen.

 

Devinco blauwe toost 400pxDevinco-blauwe toost

De Activiteitencommssie verzorgde de feestelijk aankleding van de opening. Alle aanwezigen, jong en oud, binnen en buiten de lijnen, kreeg een Devinco-blauw drankje om te toosten op het nieuwe veld. De warme hapjes vonden ook gretig aftrek bij de aanwezigen die buiten in de frisse wind langs de lijn stonden.

 

Devinco 1 en Matthijs vz met Wethouder Rob de Geest

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter