Ik schrijf dit op zaterdag 30 juni met op de achtergrond het WK voetbal op de buis. Officieel is vandaag de laatste dag van het korfbalseizoen 2017-2018. Een goed seizoen. Er is hard getraind, er is verloren en gewonnen.

Meer gewonnen, dan verloren denk ik, want aan het eind van het seizoen regende het kampioenschappen en konden de patatjes niet aangesleept worden naar de kantine! We merken dat er flink aan onze spelers getrokken wordt door verenigingen in de regio - dat is een aanwijzing dat we sportief op de goede weg zijn. Ik hoop dat we allemaal beter zijn gaan korfballen – en dat we ook plezier hebben gehad in de wedstrijden die we niet konden winnen.

 

“Zullen we het eens over korfballen hebben?”

In de ledenvergadering van 8 juni heeft Kornelis aangekondigd dat we in de vereniging een gesprek gaan voeren om te komen tot een visie op het korfballen. Misschien dat dat helpt om er keuzes op te baseren, die we nu “op gevoel” maken of in de waan van de dag. Keuzes over teamindelingen, opstellingen en wisselbeleid. Keuzes over de manier en intensiteit van trainen. Over het gebruik van accommodaties en hulpmiddelen. Tijdens de ALV juni kwamen we direct op thema’s als vrijwilligheid en vrijblijvendheid en dat is prima. Het is het juiste moment om deze dialoog te gaan voeren. Het gaat ons allemaal aan: doe mee en laat van je horen!

 

Meer teams!

In het afgelopen seizoen heeft het Midweek team een impuls gekregen. Volgend jaar gaan zij ook in de zaal spelen. Ook zijn we weer “aangejongd” met een nieuwe generatie Kangoeroes: het is erg leuk hen op zaterdagochtend bezig te zien. In het nieuwe seizoen zal Devinco in de zaal weer uitkomen met zes seniorenteams; één meer dan in de afgelopen jaren. Mooi!


Veld & zaal

Voor al deze teams is tijd en ruimte nodig! We zijn in goed gesprek met de KNKV en met de gemeente – die echt hun best voor ons doen. We kunnen wat méér zaaluren huren van het Deventer Sportbedrijf en de gemeente zet alles op alles om nog in dit kalenderjaar onze velden aangepast te hebben aan de nieuwe maat. Dit is dus géén toezegging, maar samen met de gemeente geven we vol gas om de klus snel te klaren.

 

Scheidsrechters

Naast spelers en een accommodatie zijn scheidsrechters nodig om te kunnen spelen. Het arbitrageplan van Devinco komt van de grond: nieuwe en jonge fluitisten dienen zich aan en we beschikken over een groep begeleiders. Laten we hier vooral mee doorgaan en uitvoeren wat we van plan zijn!! Ik hoop dat onze scheidsrechters en de begeleiding ervaren dat fluiten vooral leuk is om te doen en dat je je ook dáárin kunt ontwikkelen. En “ouders (en andere toeschouwers) aan de kant”: steun onze scheidsrechters…

 

Teamouders

Het afgelopen seizoen hebben we geëxperimenteerd met teamouders voor de jeugdteams. De ervaringen daarmee zetten we nog op een rij. Ik denk dat het goed is om hiermee verder te gaan en ben ondertussen benieuwd naar de ervaringen van de teamouders en de teams & trainers met deze nieuwe rol.

 

Doe mee!

Op 1 september beginnen onze sporters met een beperking het nieuwe seizoen met het eerste G-toernooi op het Middenvak. Wellicht het begin van een nieuwe traditie en de selectie was zo vriendelijk om voor de afsluiting van hun oefencampagne uit te wijken naar een toernooi in Hardenberg.
Mocht je niet kunnen helpen op 1 september, in het nieuwe seizoen zijn er weer volop kansen om je bijdrage te leveren. Het doet ons goed om te zien, dat ieder seizoen weer nieuwe gezichten opstaan: “iedereen helpt bij Devinco!” en sluit je aan.

 

Een persoonlijke noot

Dit seizoen ben ik er achter gekomen dat het korfballen niet gaat zonder fouten en misverstanden – en ook buiten het veld doen die zich voor. Juist dan is snel en goed communiceren belangrijk en vaak is bellen of even bij elkaar zitten, handiger dan app en mail. Laten we ervan uitgaan dat iedereen met de beste bedoelingen aan de wedstrijd en aan het verenigingswerk begint. Met die instelling is het mogelijk om elkaar te helpen en te leren van vervelende of ongelukkige situaties.
Gelukkig gaat het meeste góéd bij Devinco. – Zojuist heeft Uruguay, gehuld in mooie lichtblauwe shirts en zwarte broek, gewonnen van het Portugal met sterspeler Ronaldo. Teamwork!

 

Ik wens iedereen een goede zomervakantie.

 

Matthijs Rademaker, voorzitter.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter