De G-korfballers, korfballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, vormen een groeiende groep binnen Devinco. Het G-korfbal is al een tijd een volwaardige korfbalvorm, met een eigen competitie en Nederlands kampioenschap.

 

Wat is G-korfbal?

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het G-team staat sportief bezig zijn voorop en is winnen minder belangrijk. Daarnaast is het van belang dat ze ook een bal kunnen (leren) gooien en vangen.

Dit seizoen hebben we twee teams in de G-competitie: Devinco G1  en Devinco G2. Beide teams spelen met viertallen in één vak. Maar de G-korfballers doen meer! Zij nemen ook deel aan de Special Olympics en aan landelijke activiteiten, zoals het Nederlands Kampioenschap G-korfbal.
 

Praktische informatie

De G-teams spelen hun wedstrijden op zaterdag. Wanneer deze wedstrijden zijn, vind je op deze website bij het wedstrijdprogramma.

In het najaar en voorjaar trainen de G-korfballers buiten op onze eigen accommodatie op Sportpark Rielerenk. Dat is dit seizoen elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Je kan altijd een keer langskomen om mee te doen!

Het G-team traint in het zaalseizoen (november t/m maart) in een sporthal of sportzaal.

 

De coördinatie van het G-korfbal bij Devinco ligt bij Loes Beets. De andere begeleiders zijn Hans Sempel, Hans Bechtel en Erik van den Burg.

 

Meer informatie?

Wie belangstelling heeft voor G-korfbal, kan eerst een paar keer vrijblijvend meedoen. Wil jij of wil je zoon of dochter kennismaken met korfbal? Stuur dan een e-mail aan .

 

Vrijwilligers

Als je geïnteresseerd bent in het geven van trainingen of het helpen bij de organisatie van G-korfbal, dan horen we dat graag. Voor meer informatie kun je contact opnemen via

 

Kijk voor andere sporten in Deventer voor mensen met een beperking op de website van de Deventer Sportploeg.

Meer ontspanningsactiviteiten voor mensen met een beperking? Kijk op de website van De Klup in Deventer.

 

G korfballers 2018 2019