Informatie over het wedstrijdprogramma vind je op deze website: de aanvangstijden, scheidsrechters en locaties. Actuele info staat ook in de KNKV-app. Voor meer uitleg voor de App zie hieronder.
Let op: het wedstrijdprogramma en andere gegevens kunnen steeds veranderen. Check dus regelmatig de e-mailberichten van Devinco, de website en/of de KNKV-app.
Vervoer
- Jeugdteams:
Ook dit seizoen regelen de teamouders het vervoer voor de jeugdteams. Dit wordt via de team-app gedeeld. Elke teamouder maakt voor zijn/haar team een schema voor: het vervoer naar uitwedstrijden (rijders en vertrektijden). - Senioren en G
De seniorenploegen en de G-teams regelen ook zelf het vervoer. - Vertrekpunt:
We vertrekken naar de uitwedstrijden vanaf sporthal Keizerslanden
Zaaldiensten
Informatie over indeling en taken van de zaaldienst staat elders op deze pagina.
KNKV wedstrijdapp
Al enkele seizoenen maakt Devinco gebruik van de vrijwilligersmodule van de KNKV-app. De reden is dat onze mooie club blijft groeien en er veel werk gedaan moet worden om te kunnen korfballen. Dit moeten we met ons allen doen: samen de schouders er onder zetten. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat iedereen zelf kan kiezen wat en op welk moment hij/zij graag een vrijwilligerstaak wil doen.
In deze app zie je uiteraard alle wedstrijden, maar gaan we ook vrijwilligerstaken zoals fluiten, bar- en zaaldiensten, activiteiten en ALV vergaderingen regelen. Deze zie je terug in het programma. Hiervoor kan je je inschrijven.
Dit programma is te benaderen via de KNKV-app, die je op je smartphone of tablet kunt downloaden. Dit is dezelfde app die het KNKV ook gebruikt voor het digitale wedstrijdformulier. Je hebt dus via deze app ook direct toegang tot je eigen wedstrijdprogramma en/of het wedstrijdprogramma van je kind(eren) of van de teams waarvan jij coach/trainer bent. Download deze app en maak een account aan.
Voor de registratie maak je gebruik van het e-mailadres dat bij KV Devinco bekend is en waarop je de nieuwsbrief ontvangt. Als kinderen een eigen account willen aanmaken, geef dan het e-mailadres door aan de . Dan worden de gegevens ingevoerd en kan het account worden geactiveerd.
- Na het installeren van de app meld je je aan met je emailadres en kies je zelf een wachtwoord. Je ontvangt dan een mail op dat e-mailadres "activeren sportlink account". Je klikt op de link in deze mail en dan ontvang je een bevestiging van de activering van het account. Het kan soms even duren voordat dit binnen komt. Alle clubs zijn volop bezig in sportlink.
- Als je bent aangemeld dan klik je op jezelf de button met eventuele foto, die Persoonlijk heet.
- Dan kom je in je eigen programma.
- Ga dan in de blauwe balk helemaal naar rechts naar vrijwilliger.
- Kies voor “Mijn taken” en geef aan welke taken jij zou willen doen. Dan komen die taken in jouw programma te staan en kan je kiezen. Let wel, uiteindelijk zal alles gevuld moeten worden en kan het gebeuren dat je toch wordt ingedeeld bij een taak.
- Ga vervolgens naar “Mijn beschikbaarheid” en klik elke dag wel aan. Reden hiervoor is dat je anders activiteiten die op niet korfbaldagen worden gehouden mist. Denk hierbij aan vergaderingen, trainers/scheidsrechters bijeenkomsten, evenementen zoals Schoolkorfbal, Kangoeroedagen, feestjes en activiteiten van de AC.
Fairplay
Bij korfbal hoort fair play. Devinco staat voor een sportief en veilig sportklimaat. Onderdeel daarvan is dat wij onze tegenstanders voor en na de wedstrijd een hand geven. Bij Devinco geven alle spelers ook de scheidsrechter een hand na de wedstrijd, om hem of haar te bedanken voor de wedstrijd. Op deze manier dragen wij niet alleen bij aan Fair Play, maar houden we ook onze scheidsrechters gemotiveerd.
Afzeggen
Senioren zeggen af bij hun aanvoerder. De jeugd meldt zich af bij de coach. Aanvoerders en coachen regelen zelf de nodige vervanging in overleg met de collega trainers/coaches en/of aanvoerders. Bij problemen kun je altijd bij de Technische Commissie terecht. Voor vervanging van rijden en fluiten moet je zelf zorgen.
Scheidsrechters en vervanging
In het wedstrijdprogramma op de website en in je KNKV-app zie je wanneer je een wedstrijd fluit. Deze heb je zelf kunnen invullen. Als je een wedstrijd onverhoopt toch niet kunt fluiten, dan zorg je zelf voor vervanging. Meld dit wel bij het juiste wedstrijdsecretariaat en bij Maurits van Dijk en Mark Broekman, de scheidsrechtercoördinators. Wij willen graag weten wie er komt fluiten en misschien zijn er wijzigingen in het wedstrijdprogramma.
Teamouders bij jeugdteams
Bij elk jeugdteam is er naast de trainer(s) een teamouder. De teamouder ontlast de trainer door het regelen van allerlei organisatorische niet-korfbalzaken. Hij/zij vormt met de trainers een team om de jeugdploeg samen nog beter te kunnen begeleiden. De teamouder regelt o.a. het vervoer, het wassen van de shirts en de zaaldiensten.
Contactpersonen Wedstrijdsecretariaat en TC
Kijk voor de contactpersonen bij Contact onder de tab Wedstrijdsecr. & TC.
Indeling en taken zaaldienst
Indeling en taken zaaldienst
Inschrijving en rooster
De zaaldiensten gaan in het zaalseizoen 2022-2023 op de volgende manier:
Senioren en G teams
Zoals vorig jaar: Alle seniorenteams en G-teams houden zelf de score en de tijd bij.
Jeugd A tm D teams
De teamouders maken een schema met 2 ouders per thuidwedstrijd.
Jeugd E en F teams
De teamouders maken een schema met 1 ouder per thuiswedstrijd.
Taken
Er zijn altijd 2 personen bij de zaaldienst, omdat de zaaldienst ook controlerende taken heeft.
De zaaldienst:
- (1e zaaldienst) hangt de Devinco- en reclamespandoeken op voor aanvang van de 1e wedstrijd
- zorgt dat er ballen in de hal zijn voor de wedstrijd en het inschieten.
- houdt de score bij op het bord (voor tijden zie achterzijde zaalboek) Als er 4-tal wedstrijden zijn, dan wijst de zaaldienst per wedstrijd een ouder aan. Zij houden de score bij op handmatige scoreborden. Eén persoon houdt de centrale klok bij waar met de zoemer wordt gewerkt.
- controleert de kleedkamers op eventule onregelmatigheden en meldt dit direct aan de coach/aanvoerder van het team.
- verwijdert na de laatste wedstrijd de reclamespandoeken weer op en controleert op achtergebleven afval/kleding.
- zorgt dat alle ballen weer in het net zitten en ruimt dit alles op in het kastje van Devinco.
Voor het ophangen en opruimen van de grote Devinco vlag geldt bijgaande instructie: Instructie vlaggen sporthal Keizerslanden
Slechtweerprotocol Devinco
Slechtweerprotocol Devinco
Het kan voorkomen dat bij een uitwedstrijd of bij buitentrainingen het weer of de toestand van de weg zo slecht is, dat het onverantwoord is om te gaan korfballen. Denk bijvoorbeeld aan sneeuw, ijzel, gladheid, dichte mist of onweer. Voor deze situaties heeft Devinco dit slechtweerprotocol opgesteld.
Uitgangspunt: veiligheid voorop!
Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat veiligheid van de spelers, ouders en coaches altijd voorop staat.
Wat doet de KNKV bij slecht weer?
De korfbalbond is over het algemeen terughoudend met het afgelasten van wedstrijden, ook omdat de situatie per regio vaak erg verschilt.
Wat doet Devinco bij (dreiging van) slechte weeromstandigheden?
Er is een slechtweergroep in het leven geroepen, die via Whatts-app en/of telefonisch met elkaar in contact staat. Dit groepje bestaat uit voorzitter TC (of vervanger), wedstrijdsecretariaat en een TC-lid dat zorgt voor de communicatie.
Uitwedstrijden Devinco
Als het blijkt dat het niet verantwoord is om te rijden naar uitwedstrijden dan treedt het onderstaande protocol in werking:
- Op zaterdagochtend 8.00 uur neemt de slechtweer-groep een besluit.
- De TC-voorzitter neemt contact op met de rest van de TC. Zij bellen de verantwoordelijken voor de teams. Bij de seniorenteams zijn dit de aanvoerders en bij de jeugdteams de coaches
- De aanvoerders resp. de coaches bellen (of groeps appen) de spelers af. Als één of meer spelers niet kunnen worden bereikt, dan gaat de aanvoerder of coach naar het vertrekpunt om die spelers op te vangen.
- Het wedstrijdsecretariaat belt de tegenpartij op en regelt alles met de bond.
- De slechtweer groep zal het afgelasten van wedstrijden of training op website en Facebook laten publiceren.
Thuiswedstrijden Devinco
Als het KNKV niets afgelast, maar de weersomstandigheden zijn slecht, dan gaan alle thuiswedstrijden door. De tegenstander maakt de afweging om wel of niet te komen. Indien de tegenstander niet komt en Devinco hiervan op de hoogte wordt gesteld, dan zal dit naar de betreffende teams worden gecommuniceerd.
Trainingen
Als het de trainingen betreft maakt het wedstrijdsecretariaat / TC uiterlijk 2 uur van te voren een melding op de site en in de trainersapp. De aanvoerders resp. de trainers bellen (of groeps-appen) de spelers af.
Eigen keuze / verantwoordelijkheid
Chauffeurs en ouders hebben een eigen keuze en verantwoordelijkheid. Als zij op het moment van vertrek of trainen het onverantwoord vinden om te rijden of hun kind mee te laten rijden, dan kunnen zij er voor kiezen om niet te gaan. Deze beslissing moet vervolgens wel zo snel mogelijk bekend gemaakt worden aan de trainer, teambegeleider of aanvoerder van het team. Deze laatste informeert vervolgens het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat informeert vervolgens de tegenstander en de KNKV.
Tot slot
Is er geen weer- of verkeersalarm gegeven, dan zal bij wedstrijdkorfbal het KNKV per geval beoordelen of de beslissing niet af te reizen, terecht was. Devinco moet dan aantonen dat de genomen beslissing de juiste was. Als het KNKV het daarmee niet eens is, dan kunnen eventueel wedstrijdpunten in mindering worden gebracht en kan een boete worden opgelegd. Bij de overige teams (breedtekorfbal) wordt dan eventueel een schikkingsvoorstel gedaan. De niet gespeelde wedstrijden zullen in een vrij weekend of op een doordeweekse avond ingehaald moeten worden. Devinco zal de extra zaalhuur hiervoor moeten betalen.